Om oss

Kennel Hazelgrove är en familjekennel i liten skala sen 2005. Här bor jag och min dotter Amy, fem hundar och tre katter. Våra djur är självklart med i huset var de vill, de ingår i samma flock som vi. Våra valpar växer upp tillsammans med hela flocken vilket främjar för ett socialt beteende och de lär sig att läsa sina vuxna vänner.

Förutom att jag driver min kennel är jag också aktiv i hunddressyr av olika slag. Jag är utbildad SBK instruktör och håller kurser för nyblivna hundägare på Vällingby Brukshundklubb.  Har även jobbat med räddningshundar och bevakningshundar. Vår hane Ace som numera är död, men var den första sökhunden som letade efter bengaliska eldar på Råsunda fotbollstadium. Han och jag jobbade med det i 5 år.

Collie är riktig bra allrundhund som kan tränas till mycket. De är lyhörda och har en bra arbetsmotor. Passar mycket bra som en familjehund. Får de inte göra så mycket kan de ta till sig vaktjobbet och kan bli lite skälliga. Vill man ställa ut sin hund på utställningar är Collie en perfekt hund för det. En väl iordninggjord Collie är nog en av de vackraste raserarna på utställningarna kan jag lova. 

Kontakta gärna oss med frågor om rasen. Vill ni komma och hälsa på våra hundar är ni varmt välkomna.

Lars Skoog

Kårebacken 9 163 56 Spånga Stockholm

  mob. 070-4311212

Lasse